Avalanche - Shannon Wright

Det finns artister jag gillar även om de aldrig varit riktiga favoriter. Shannon Wright är en sådan. Hon låter oftast arg och nästan andfått hes. Väldigt lik PJ Harvey men inte lika nyskapande och mer avskalat och indie. Coola gitarrer, hårda trummor, hes röst, titlar som You'll be the Death of Me, flera samarbeten med Steve Albini. Det blir lite tråkigt en hel skiva, men enstaka sånger kan glimra till, med starka melodier och äkta känsla i rösten.

Avalanche är en sång jag aldrig trodde att jag skulle få höra med Shannon Wright. Bara piano och nedtonad sång. Två verser, och sen samma två verser en gång till, mycket enkelt. Sorglig och enkel melodi, nästan entonig, på samma sätt som Cat Powers piano-covers kan vara. Men mellan verserna är det allra vackraste pianospel som lyfter sången till en nivå högt över resten av skivan Over the Sun. 

Det låter som att man har fyllt händerna med toner och sedan kastar dem genom ett såll som spelar in dem. Som om en liten flicka fyllt händerna med grus, kastat upp dem, och frågat sig hur många barn hon ska få när hon blir stor. Och alla gruskornen bara faller mellan fingrarna när hon försöker fånga dem.

"Our plans / There's no plans" 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback