På det fjärde ska det ske - Kajsa Ingemarsson

Jag kan knappt förklara varför jag läste det här. Det är oerhört lättläst och snabbläst och tillräckligt oförutsägbart och drivet för att man ska vilja veta vad som händer näst. Men jag blir också så irriterad på att det är så dåligt, så ologiskt och osympatiskt.

Paula är över 30 men har aldrig haft ett riktigt jobb eller varit bofast någonstans. Planlöst har hon rest från land till land, medan hennes snälle men lite tråkige pojkvän väntat hemma. När hon kommer hem i bokens nu är det dags att bestämma sig för hur hon vill ha det.

Paula är en sällsynt trist huvudperson. Fullständigt självisk och charmlös, ointresserad av andra människor, ointresserad av sin kille och de hon är otrogen med, ointresserad av böcker och film, ointresserad av alla slags jobb, ja hon verkar till och med ointresserad av alla länder hon varit i, för de nämns knappt alls. Ändå verkar hennes kompisar tycka om henne och alla killar är som galna i henne.

Och sen (ja förlåt, läs inte vidare om du inte vill veta) får hon spela huvudrollen i en nyskapande svensk film. Det är ungefär hur osannolikt som helst. Men jodå, bara hon får replikerna någon halvtimma innan scenen ska spelas in är hon oerhört begåvad, mycket mer än skådespelare med filmintresse och filmvana och röstträning och kroppskontroll.

Blää, det här är som att drabbas av ett oemotståndligt godissug i affären, bara för att upptäcka när man kommit hem att lösgodiset är av lågbudgetmärke, där alla godisarna ser lite fel ut och smakar lite fel och bara får en att må illa.

ISBN: 9170010218

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback