Wedding Crashers

Ibland räcker det med att Owen Wilson är med i en film för att den ska kännas bra.
I Wedding Crashers är han John och hans vän Jeremy (spelad av Vince Vaughn), lätt åldrade killar som lurar sig in på olika bröllop för att kunna dricka gratis och ligga med uppspelt romantiska tjejer.
Självklart blir John kär, och det blir förvecklingar.
Det finns en del tveksamheter med filmen. Logiska luckor till exempel. Hur kan John och Jeremy komma ifrån varandra i månader, när vi i början av filmen har fått se att de jobbar ihop? Och hur är det med fördomarna? Är det inte lite obehagligt att filmens enda homosexuella man är hålögd, tokig med böjd rygg (som om han onanerat bort ryggmärgen enligt 1800-talets moralsyn), och kastar sig över män som inte är ett dugg intresserade. Medan tjejen som föreslår lite tjejsex, bara är spännande och sexuellt frigjord... Och är inte mångfalden scener med nakna bröst i början ganska obehagliga och onödiga för handlingen? Jo, ja.
Men ändå är det himla roligt och charmigt förutsägbart, Owen är urtjusig och karismatisk, även om han börjar se lite sliten ut. Och alla får varandra och de som är stygga får sina straff.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback