Mossvikenfruar: chansen - Emma Hamberg

Det här är som en svensk Vattenmelonen (Marian Keyes). Gift kvinna upptäcker att hennes man är otrogen och upptäcker sedan att hon är gravid. I Vattenmelonen hade hon redan fött i början av boken, här blir det i slutet. I övrigt är handlingarna väldigt lika.

Men kanske är Emma Hamberg ändå lite mer svenskt feministisk. Det här är ändå författaren som fick bort Fröken Sverige från Veckorevyn och som skriver Singel i Stan-serien.

Så det är roligt och snabbläst med all den igenkänningskomik man väntar sig från den här typen av bok. Och även om det är förutsägbart är det i alla fall förutsägbart med en sympatisk sorts logik. Inte riktigt så strömlinjeformat som det skulle kunna vara. Så när det dyker upp en ursnygg läkare som är snäll och dyrkande är det inte säkert att han är den rätte. Kompis-sambon i nya storstadslivet är varken en bästis eller någon helt igenom ond bitch, och den otrogne maken har också både goda och onda sidor.

Sen är det naturligtvis ingen djup eller fantastiskt välskriven bok, det hörs ju på namnet, men det är nog inte heller avsikten. Huvudpersonen finner sig själv och visar sig mer äventyrlig än hon först trodde, men något subtilt nyanserat porträtt är det ju inte. Hon är tillräckligt sympatisk för att man ska hålla på henne och önska henne väl.

Det är en perfekt läsa på stranden bok, eller när man är förkyld och trög, den tar bara några timmar att komma igenom och roar bra för stunden.
ISBN: 91-00-11025-6

Kommentarer
Postat av: Ylva

Jag funderade mest på vilken målgruppen är tänkt att vara. Hon skriver liksom på samma sätt för ungdomar och jag tyckte bättre om Linas kvällsbok. Hon har själv sagt att förläggaren, eller vem det nu var, hade sagt åt henne att bara skriva som vanligt och inte tänka på att det var för vuxna. Kanske har du preciserat målgruppen nu. Förkylda och tröga som ligger på stranden?...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback