The Omen

De tre klassiska Omen-filmerna från 70-talet är inte alls dumma, men amerikaner satsar gärna pengar på att göra om filmer som redan är gjorda av någon anledning. Nu har ettan filmatiserats igen med populära och nutida skådespelare, som Julia Stiles och Liev Schreiber.


Det här är alltså exakt samma historia som i originalet, om ett par vars baby dör och som, utan att veta om det, i stället adopterar djävulens son, en ondskans motsvarighet till Jesus. När barnet växer upp och är märkligt avtrubbat, blir inblandat i otäcka dödsfall, drar till sig en otäck hund och en underlig barnsköterska (spelad, naturligtvis, av Mia Farrow, som spelade Djävulens sons mor i Rosemary’s baby) börjar pappan väcka misstankar om att allt inte är som det ska.


Vi pratar traditionell skräckis. Ondska, obehaglig stämning, läskiga drömsekvenser, chockeffekter, till och med blod och slams.


Allt ganska stiliserat filmat, mycket svart och vitt med små intensivt röda färgpunkter, ungefär som mäklarna på M2 gör när de ska fotografera en lägenhet.


Och slutet bäddar för att det kan bli remakes på tvåan och trean också.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback