Inte enklare än så - Kajsa Ingemarsson

Annika är gift med Tom och har två barn. Mitt i alla förkylningar, klädbyten, lämna och hämta på dagis, tillagande av makaroner och blodpudding, har deras kärlek kommit bort. Så när en man på Annikas jobb visar henne intresse blir det svårt att stå emot.

Jag kan tänka mig att det ska vara mycket igenkänning över denna bok. Om man har barn själv sitter man kanske förtjust och suckar när man får den tredje redogörelsen för hur jobigt det är att ta på barn overaller och när man får påpekat för femte gången hur svårt det är att hitta barnvakt och vad svårt det är att uppbåda någon sexlust när man aldrig kan slappna av.

Men om man inte har barn blir det mest tjatigt och man undrar lite varför någon skulle skaffa barn om det nu är så hemskt. Barnen i boken får dessutom aldrig visa upp några charmiga sidor utan är mest krävande och besvärliga hela tiden.

Hela boken är på något vis ocharmig. Annika är gnällig, hennes man verkar tråkig, den nya förälskelsen i form av en tjusig säljare på kontoret är klyschig och vag. Det är svårt att känna något för karaktärerna.

Men mycket vardag är det. Ingemarsson redogör för alla vardagslivets detaljer, ja till och med utförliga priser på allting Annika köper får man. Men kan en småbarnsmamma verkligen köpa en klänning för 2500 bara för att hon missat att titta på prislappen? Det verkar konstigt.

Och vem väljer Annika i slutändan, maken eller passionen? Helt svårt att räkna ut är det inte.

ISBN: 9170011257


Kommentarer
Postat av: Jenny

Känner precis som du efter att ha läst boken.

2006-10-25 @ 15:28:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback