En högst passande hämnd - Elizabeth George

I den första av Elizabeth George’s böcker om Lynley är Barbara Havers knappt med. Däremot är Lady Helen med, som en vän, medan han är förlovad med Deborah som senare gifter sig med Lynleys bästa vän S:t James. Dessutom är stora delar av deras familjer, föräldrar och syskon med i handlingen.


Jag undrar om George visste att hon skulle fortsätta skriva om samma personer. Boken är annorlunda efterföljarna och känns betydligt mer avslutad och mer som en helhet.


Goerge presenterar sina personer, låter de egna släktingarna vara inblandade i morden, och på slutet knyts alla trådar ihop, förlovningar slås upp, nya relationer inleds, precis som slutet i en vanlig fristående bok.


Själva morden är sådär engagerande, men det är en nödvändig bok för dem som vill veta hur ”det började”. Jag som oftast föredrar berättelsen om Lynley och hans vänner framför mordintrigerna håller detta som en av de bästa i serien.

Men titeln? Lika förbryllande och vag som alltid. Det är som om deckare måste heta ungefär så här, ett adjektiv följt av ett substantiv som har med hämnd, död, blod eller svek att göra.

ISBN: 9172637730

Kommentarer
Postat av: din helgonpolare

Jag trodde att pappas lilla flicka var den första?

2006-09-19 @ 14:52:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback