Earth Intruders - Björk

Björk ska komma med en ny skiva i maj, Volta, och som vanligt har hon samarbetat med en mängd personer, som Antony Hegarty och Timbaland och afrikanska trummare och kommit på en ny grej att experimentera med: blås. Jag är inte alls förtjust i blåsinstrument, men på första singeln slipper man dem i alla fall.


Men Earth Intruders är precis fantasilös ändå. Den är ett samarbete med Timbaland, som inte känns sådär stekhet längre, men som ändå kunde varit en nyskapande kombination. Men det låter gammalt, precis som Björk lät förr, och det kanske vissa tycker är bra, rytmiskt och melodiöst och, med dagens mått, väldigt konventionellt. Texten är barnslig som en anonym danslåt. Sången skulle kunna varit en B-sida från Post. Björk tar i från tårna som under Sugarcubes-tiden och refrängen är inte helt olik Army of me. Och däri ligger det riktigt tråkiga, att det inte ens låter som en förstasingel, utan som något gammalt, kvarglömt och trist som hon har dammat av.


Kanske är det ett försök att ge sig in på topplistorna igen. Men för mig låter det mest som ett indiedansgolv från 1995, komplett med barnsliga hårspännen och glittersmink.


Jag blir så besviken.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback