Fru Björks öden och äventyr - Jonas Gardell

Gardell kan vara tröttsam i sitt heterofamiljsförakt och hysteriskt svarta humor. Men början av fru Björks äventyr är välskriven och bittert underhållande. Vivian som är en oansenlig flicka blir utbjuden av drömmannen Börje och kan knappt tro sin lycka när det blir de två och de till och med gifter sig. Men Börje är en självisk streber som iskallt lämnar Vivian efter 17 år. Förtvivlad gifter hon om sig med herr Björk, en odräglig och stel överklassman som beter sig som om han äger henne.


Men en dag får fru Björk nog och rymmer till Italien. Och här går berättelsen utför. Italien blir inte som hon har tänkt sig och när hon kommer tillbaka inser hon att hon aldrig kommit över Börje. Hon börjar stalka hans nya familj i bästa Farligt begär-tradition och tänker en massa hämndtankar som tar upp sida efter sida.


Jag kan förstå att Gardell inte ville skriva ett lättköpt slut om att Fru Björk efter att ha blivit så illa behandlad i alla år, plötsligt skulle hitta sig själv och bli lycklig. Men att hon skulle bli halvpsykotisk och vilja köra ihjäl sig själv och Börje i en snabb bil, känns faktiskt också ganska larvigt.


ISBN: 9172637463


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback