Familjeaffärer - Tony Parsons

Familjeaffärer skulle kunna beskrivas som Chicklit. Men författaren är Tony Parsons, mest känd för sina böcker om musik och om män som försöker finna sig tillrätta i en modern mansroll. Så Familjeaffärer är inte den modefrossande, rosa bakelse som den skulle ha blivit i till exempel Marian Keyes händer.


Det handlar om de tre systrarna Cat, Jessica och Megan som blir övergivna av sin mamma som små. I bokens nutid har de tre systrarna blivit vuxna. Cat som valt en relation med en steriliserad man börjar tveka om hon gjort rätt. Jessica vill desperat ha barn men kan inte bli gravid. Megan, minstingen, är singel och vill absolut inte ha barn, men blir gravid efter ett one night stand.


Mja, boken påminner en hel del om Babysug som jag läste nyligen och är snäppet vassare än den. Karaktärerna har mer djup och berättelsen har mer nyanser. Samtidigt lider den ändå av chicklit- och ladlitgenrens ytlighet. Förutom de tre systrarna ska alla deras män skildras och Jessicas mans bror har också en stor roll. Det blir för många personer helt enkelt och när det då ska sluta lyckligt för allihop blir det lite slentrianmässigt med enkla lösningar.


ISBN: 91-72-63640-8Kommentarer
Postat av: Petra

Lad lit?

Postat av: Petra

Yes. Jag har kodat Boksök själv med hjälp av Google!

Ah. Såg inte att boken handlade om tjejer. Nä, då är det ju inte ladlit!

2007-02-22 @ 15:08:57
URL: http://www.enannansida.se/bok

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback