Den andra kvinnan - Jane Green

Jane Green skriver traditionell lättförglömlig chicklit men hon tillhör de bättre i sin genre. Precis som Marian Keyes lyckas hon infoga lite hjärta och lite svärta i sina böcker och de är inte så raljerande ironiska att de blir ointressanta.


"Den andra kvinnan" i boken är huvudpersonen Ellies nya svärmor. Ellie har vuxit upp utan mamma och när hon träffar Dan och blir presenterad för hans familj är hon först själaglad att äntligen få ingå i ett sammanhang. men svärmodern blir allt mer krävande och dominant och inget blir bättre av att Ellie och Dan gifter sig och skaffar barn.


Det finns inget nyskapande med varken handling, språk eller sensmoral och jag har förmodligen glömt boken om några veckor. Men om man ska se till de ljusa sidorna så är det underhållande, spännande och till och med lite nyanserat. Med Ellie som något opålitlig berättare kan man som läsare skapa sig en egen uppfattning om svärmor. Väninnorna: en ful och god, och en mer opålitlig och snygg, är inte heller helt svartvita. Dan är inte den passionerade drömprinsen utan en trevlig kille som Ellie känner sig trygg med, i motsats till tidigare pojkvänner.

Så det här är snabbläst och helt godkänd förströelse för den som inte tycker om deckare. Sen kan jag tycka att det är oerhört lustigt att sätta en läsarrecension från Amazon på framsidan, det snarare avskräcker än förmedlar något positivt.


ISBN: 9170013845


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback