Invasion - Dean R Koontz

Molly och Neal är gifta. De bor i en mycket liten småstad. En natt börjar det regna ett märkligt regn som aldrig tar slut. Det är onda rymdvarelser som har kommit.


Så långt är allting väldigt mycket Stephen King. Men vissa saker skiljer. Molly och Neal är fullständigt karaktärslösa, de är bara allmänt goda och älskar varandra. Spänningen byggs inte upp. Man får aldrig någon skildring av småputtrigt småstadsliv innan det hemska sätter igån, och dessutom förstå alla på en gång att det är onda rymdvarelser som har kommit. Sen blir det lite Stephen Kingskt igen, med levande lik, läskiga levande svampar, folk som bli psykotiska och talar i tungor, lik som blir svampföda och så vidare. Men det kommer inget brinnande klimax som i en King-bok.


Nej i stället får man en oerhört unken sensmoral om att onda människor helt enkelt är onda och bortom all hjälp och bör straffas hårt, medan goda människor ska få sin belöning. Som tur är, är det lätt att veta skillnaden på onda och goda. Goda människor älskar barn och skyddar dem med sina liv, onda människor dödar barn för att de blir kåta av det.


Hygglig underhållning, men om man fortfarande har några Stephen King-böcker kvar att läsa så är de att föredra. King är inte heller briljant alla gånger, men efter att ha läst Koontz förstår jag hans storhet bättre. Det är nog inte så lätt att skriva skräck ändå.

ISBN: 9170022852


Kommentarer
Postat av: Isa

jag har läst 2 Koontz. I den ena var "upplösningen" ett fantastiskt bälte med en stor gul knapp som kunde teleportera människorna lite hit och dit... Inte så bra.. Men så läste jag en som hette psykopaten tror jag.. eller något liknande och blev ruskigt rädd.. En skurk som låste in en stackare i källaren och massa otrevligheter.. Finns kanske både lite bra och lite dåligt av Koontz...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback