Pennor igen

En sak som är bra med reservoarpennor. Det är inte det att de inte krånglar för det kan de göra. De kan skippa, vara svårstartade, släppa för mycket eller för lite bläck. Men när man väl hittat en som fungerar bra, eller som man utnyttjat garantin på tills fabrikanten har fått den att fungera bra, så är det faktiskt en ägodel som kan vara hela livet.

Parker lämnar livstids garanti på sina pennor. Pelikan bara tre år, men i praktiken verkar de ta hand om sina pennor längre än så.

Med andra ord, om man lägger 500 kronor och uppåt på en reservoarpenna och sköter den ordentligt (gärna med ett litet fodral till och regelbunden rengöring och snälla bläck) kan man använda den varje dag i uppåt 70 år utan problem.

Det är en viss skillnad mot till exempel en iPod som inte ens gör det möjligt att byta batteri: när batteriet börjar ge upp efter två år är det bara att köpa en ny pryl för några tusen liksom.

Eller en dator som blir omodern och skruttig efter tre år.

Inte ens en Hästen-säng ska vara mer än 25 år.

Så om jag blir 100 år finns det en liten chans att jag har kvar mina pennor, men allting annat kommer att vara utbytt många gånger om.

Kommentarer
Postat av: Sofie

En riktigt fin tanke! :-)

2012-02-25 @ 22:12:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback