Språkkurser del 3 - Euro talk now Dutch

En CD-ROM


Det här är egentligen ingen riktig språkkurs utan är upplagt mer som enkla spel med glosor. Man väljer ämne som "siffror", "färger", "kroppsdelar", sen får man höra orden upplästa och sedan får man spela enkla spel där man kopplar uppläsningen av ord till bilder. Det finns också möjlighet att spela in sig själv när man försöker uttala orden, men datorn analyserar ingenting utan man får helt enkelt bara höra sina egna inspelningar efter spelets röst så att man själv kan jämföra.

Fördelen är att det hela är ett enkelt upplägg, att spelen är extremt tjatiga så att man verkligen lär sig alla orden (fast just nu kommer jag inte ihåg vad "morot" heter, så det är väl inte helt effektivt...). Nackdelarna är att man inte lär sig speciellt mycket och att upprepningarna gör det lite väl tråkigt. Det är kanske 15 glosor i varje avsnitt och 4 tidsödande spel på varje blir oundvikligen en hel del repetition.

Dessutom är jag osäker på om hörförståelse verkligen leder någon vart. Jag menar sånt som siffrorna 1-20 på ett germanskt språk kan man ju ofta gissa vad de betyder när man hör dem, men det betyder inte att man kan stava eller uttala siffran 2 minuter senare.

Men lite mer annorlunda språk som grekiska kanske är bättre i denna form. När man inte kan gissa rätt hela tiden så måste man ju lära sig lite mer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback